Asigurari imobile
Asigurari Online
Asigurari de viata
Asigurari persoane
Asigurari auto RCA
Asigurari auto CASCO
Asigurari raspunderi civile
Asigurari imobile, locuinte, terenuri
Home > News > Injectii de capital strain de 150 mil. EUR in asigurari, in primul semestru

Injectii de capital strain de 150 mil. EUR in asigurari, in primul semestru

Dupa primul semestru al acestui an, adaosul de capital din strainatate in companiile de asigurari din Romania s-a ridicat la 150 mil. EUR, din care 80 mil. EUR au reprezentat injectii de capital operate in cel de-al doilea trimestru, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului. Astfel, capitalizarea pietei de asigurari din Romania depaseste in prezent 980 mil. EUR.

Cea mai mare majorare de capital inregistrata la ONRC in primul semestru a fost facuta de francezii de la GROUPAMA. Suma, necesara atat pentru finantarea procesului de fuziune a celor trei companii, cat si pentru acoperirea pierderilor inregistrate anul trecut de acestea, s-a ridicat la 63,1 mil. EUR. Din aceasta suma, BT Asigurari a primit circa 21,65 mil. EUR, ASIBAN – 35 mil. EUR, iar restul de 6,4 mil. EUR au ajuns la capitalul OTP Garancia.

UNIQA Asigurari a a primit cel de al doilea mare aport de capital, grupul austriac UNIQA operand o injectie de capital de 41,7 mil. EUR. Fosta UNITA a devenit astfel cea mai bine capitalizata companie de asigurari din Romania.

Compania KD Life, parte a grupului sloven KD, aflata in procedura de redresare financiara, si-a majorat capitalul cu 14,7 mil. EUR in primul semestru, in trei etape, in timp ce AVIVA Asigurari de Viata a primit o injectie de capital de 7,68 mil. EUR.

Reprezentantii pietei de asigurari precizau la inceputul anului ca, in conditiile in care dinamica primelor pentru anul acesta este in scadere, multe companii nu isi vor putea plati daunele care s-au inregistrat anul trecut, astfel incat va fi nevoie de sustinerea actionarilor prin infuzii de capital. Asadar, pentru a se incadra in marja de solvabilitate, societatile de asigurari din Romania ar avea nevoie in 2009 de un aport de capital de la actionari in valoare de 250-300 mil. EUR.

In primul semestru al anului in curs, afacerile companiilor de asigurari care activeaza pe piata din Romania au crescut cu 5,6% comparativ cu S1/2008, pana la 4,67 mil. lei, in timp ce volumul daunelor platite s-a majorat cu 48%, la 2,94 mil. lei, potrivit rezultatelor provizorii comunicate de CSA.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>